La Directora

ANNA RUGGIERO

L’Anna Ruggiero és la directora de la coral Sedeta Gospel Singers, un projecte musical que va iniciar amb molta il·lusió l’any 2007.

Va néixer a Boston, Massachussets (USA), i va arribar a Barcelona ara ja fa més de vint anys.

Va estudiar música i dansa al Boston School of Ballet i al Boston Conservatory of Music, on es va especialitzar en dansa clàssica, contemporània i música.

A Boston i New York va actuar a diversos musicals -Jesus Christ Superstar, Chicago i Hair-, companyies de dansa i corals de gospel i música antiga, a més de col·laborar amb diverses formacions de jazz.

Va travessar l’oceà per ampliar la seva formació a Anglaterra i, alhora col·laborar com a solista en diverses formacions de Jazz de tota Europa.

Un cop arribada a Barcelona, va esdevenir professora de dansa i cant per a diverses institucions, com ara el Taller de Músics, la UB, escoles de teatre i diversos centres cívics de la ciutat.

Amb la Blue Monday Orchestra i els Anna Ruggiero Quartet, ha actuat al Festival Internacional de Jazz de Barcelona, al Grec, a l’Auditori i a diversos clubs de Jazz per tota la geografia espanyola.

Entre la seva discografia destaca la col·laboració com a solista amb el Grif Theatre of Holland i la seva obra més personal Anna Ruggiero Sings Jazz, sense oblidar la direcció i els arranjaments de A Taste of Gospel.