Baixos

Anna Baeza

CANTA DES DE: que vaig néixer, encara que als meus pares no els agradava tant llavors, perquè havien de passar-se tota la nit sense aclucar l’ull escoltant com “cantava-berreava” la seva filla petita. Tot s’ha de dir: amb els anys he millorat una miqueta.

VEU: baixa i rebaixa.

CANÇÓ DEL REPERTORI PREFERIDA: Climbin’Up the Mountain (em dóna molta marxa).

CANTANT PREFERIT: els Sedeta Gospel Singers, per suposat, encara que sóc filla musical dels Beatles, amant musical de Bruce Springsteen i mare musical de Robin Williams.

CONCERT QUE RECORDES I PER QUÈ: recordo un que vam fer a l’església de Premià de Dalt fa temps, que vam entrar cantant i vam marxar igual. Es va crear un clima especial i unes sensacions a flor de pell difícils d’explicar, però meravelloses.

Consol Martí Baldellou

CANTA DES DE: sempre m’ha agradat escoltar música i cantar i ara fer-ho amb la coral em sembla meravellós.

VEU: baixa.

CANÇÓ DEL REPERTORI PREFERIDA: Oh happy Day!, per l’explosió de vitalitat i esperança que suposa, i també Motherless Child, per la nostàlgia de quan un se sent “com un orfe perdut, lluny, lluny de la llar”.

CANTANT PREFERIT: Jacques Brel, Georges Moustaqui, Leonard Coen, Crole King, Lluís Llac i els cantants africans i els mariners i……

CONCERT QUE RECORDES Y PER QUÈ: el primer en el que vaig participar a l’església de Premià de Dalt, perquè varen anar cantant pel carrer fins entrar a l’església, perquè el recinte estava ple de persones i perquè varen cantar i participar amb nosaltres. I també recordo molt emotiu el de l’església de Sant Eugeni pels afectats d’Haití.

Cristina Farré

CANTA DES DE: amb la Sedeta des del 2007, però a casa de petita amb els germans ja fèiem cors, sobretot per Nadal (però sense pujar a la cadira 😉

VEU: baixos, tot i que la meva multiplicitat de personalitats em fa fer de soprano, mezzosoprano o contraalt de tant en tant.

CANÇÓ DEL REPERTORI PREFERIDA: uix. m’agraden moltes! Però potser Summertime i Sit Down Sister són les més especials per a mi.

CANTANT PREFERIT: Edith Piaf, Barbra Streisand, Aretha Franklin, Frank Sinatra, Elton John, Lluís Llach, Zaz… N’hi ha tants que m’agraden!

CONCERT QUE RECORDES I PER QUÈ: el de Vidreres, per a la Fundació Tutelar. Ser els teloners d’un festival flamenc va ser tot un repte.

Glòria Vidal

CANTA DES DE:  que en tinc consciència, anava al cotxe i cantava les cançons de la ràdio. Llavors venia quan la mama em deia que ja em podia saber tan bé les lliçons de l’escola.

VEU: baix

CANÇO DEL REPERTORI PREFERIDA: Done Made my Vow to the Lord ,  els baixos li donem una profunditat que m’emociona fins i tot als assajos.

CANTANT PREFERIT: amb qui començar i amb qui acabar … impossible fer una llista, estic oberta a tot i a tothom…

CONCERT QUE RECORDES I PER QUÈ: suposo que en tot, la primera vegada, marca, així que puc dir que el de la Cripta de la Sagrada Familia el 15 de novembre de 2014.

Mercè Bernardo

CANTA DES DE: de manera formal des del setembre de 2015 en un taller de gospel i a partir del 2016 a la SGS, però cantar em relaxa i ho he fet sempre.

VEU: baixos

CANÇÓ DEL REPERTORI PREFERIDA: Shosholoza i Done Made My Vow to The Lord em posen la pell de gallina fins i tot als assajos!

CANTANT PREFERIT: sóc una mica tastaolletes en aquest tema… M’agrada des de Bon Jovi a Duncan Dhu passant per One Republic, Bee Gees, Bryan Adams o Meghan Traynor, però segur que quan demà engegui la ràdio n’apareixerà algun més!

CONCERT QUE RECORDES I PER QUÈ: en recordo dos de manera especial. El primer el de les festes de Gràcia de 2015 perquè va ser on vam passar (amb la Mar), d’alumnes de taller a cantaires. El segon el de la Fundació Pare Esqué del febrer de 2016 perquè és on vaig debutar!

Miquel Àngel Fuster

CANTA DES DE: fa molts anys, en acabar el batxillerat, vaig cantar a la coral del meu col·legi durant dos cursos. De vegades havia pensat entrar en una coral i ara, amb Sedeta Gospel Singers he complert el desig.

VEU: baix.

CANÇÓ DEL REPERTORI PREFERIDA: Sylvie i Amazing Grace.

CANTANT PREFERIT: Raimon i Lluís Llach. De molt jove em vaig començar a aficionar als Espirituals sentint discos de Tennessee Ernie Ford.

CONCERT QUE RECORDES I PER QUÈ: el primer en el que vaig participar, a l’Església de Premià de Dalt. Veure que les nostres cançons feien gaudir al públic va ser molt encoratjador.

Roberto Fernández Redondo

CANTA DES DE: Enero de 2014.

VEU: Bajos

CANÇÓ DEL REPERTORI PREFERIDA: “Shosholoza”: me gusta cómo conecta con el publico, que en ningún caso queda indiferente. “The Storm is Passing Over”: la calidez de las diferentes voces crea un efecto envolvente en toda la sala cada vez que la cantamos.

CANTANT PREFERIT: ¿Solo uno? Pues entre…  John Fogerty, Chavela Vargas, Paul Weller, Joe Strummer, Paolo Conte, Renato Carosone, Sara Vaughan, Sam Cooke, Tom Waits, George Brassens… puessss… no lo sé.

CONCERT QUE RECORDES I PER QUÈ: El de la parroquia de Sant Pau del Camp, en diciembre de 2014, por su enclave en pleno barrio del Raval, su sonoridad y arquitectura, y porque allí canté mis cuatro primeras canciones en un concierto.